Grondboringen – Water

Al onze werkzaamheden worden verricht conform de BRL 2100 / Protocol 2101 Mechanisch boren welke per 1 januari 2011 wettelijk verplicht is.

Kwaliteit op 1
Door onze jarenlange ervaring, sinds 1931 zijn wij actief, weten wij als geen ander hoe belangrijk kwaliteit is bij de aanleg van een waterbron, brandput of aardwarmtesysteem. Een concessie doen aan de kwaliteit zal onherroepelijk voor problemen zorgen, denk hierbij aan een verstopte bron, lekkages of een teruglopende water/energie opbrengst. Kwaliteit staat bij ons op de eerste plaats, om deze te waarborgen gebruiken wij altijd hoogwaardige materialen en leveren wij (onderwater)pompen en hydrofoorsets uit het kwalitatieve topsegment. Bovendien krijgt U bij ons 10-jaar garantie op een zandvrije bron !

Kennis
Alle door ons uitgevoerde boringen worden geregistreerd in onze database, welke inmiddels duizenden boringen bevat verdeeld over het hele land. Middels deze database, onze ervaringen en het raadplegen van bronnen als TNO/DinoLoket zijn wij altijd in staat een goede én reële aanbieding voor U te maken!

Toepassingen

Drink, spoel- en proceswater
Aanleggen van waterinstallaties t.b.v. onder andere drinkwater voor vee, het spoelen van bollen/gewassen en industriële processen. Deze installaties kunnen wij aanleggen van A tot Z. Denk hierbij aan niet alleen de bronboring maar ook het leveren van de benodigde pomp, hydrofoorinstallatie, frequentieregelaars en overige meet- en of regelapparatuur. Ook komt het voor dat het grondwater op uw locatie qua kwaliteit niet geschikt is, in deze gevallen bieden wij ook waterzuiveringsinstallaties aan. Uitgangspunt is altijd dat we het geheel getest en bedrijfsklaar bij U opleveren, met de benodigde garantie!

Beregeningsinstallaties voor tuinen, akkers en paardenbakken
Het klimaat in Nederland wordt, zeker de laatste jaren, gekenmerkt door een extreem droog voorjaar, dit is desastreus in gebieden waar onvoldoende geschikt beregeningswater voorhanden is (denk bijvoorbeeld aan de Wieringermeerpolder). Om dit op te lossen hebben we reeds een groot aantal tevreden klanten kunnen voorzien van een waterbron. Denk hierbij aan een waterbron in het land waar de akkerbouwer vervolgens de eigen pomp op kan plaatsen en zodoende de akkers kan beregenen, wateropbrengsten tot wel 100 m3 water per uur zijn mogelijk!

Voor de beregening van siertuinen en paardenbakken bieden wij geschikte oplossingen. Hiertoe leggen wij waterbronnen aan met een capaciteit van gemiddeld 15 m3 water per uur. Vervolgens plaatsen, we afhankelijk van de oppervlakte, een geschikte pomp en hydrofoorset, vervolgens sluiten we het geheel aan op de beregeningsinstallatie en leveren het bedrijfsklaar op. Bij paardenbakken wordt het water ook vaak gebruikt als drinkwater voor de paarden.

Klik hier voor een impressie van een paardenbakberegening, deze installatie is geheel automatisch in te stellen maar kan uiteraard ook handmatig bediend worden! Het beregeningswater komt uit een waterbron en wordt middels een onderwaterpomp (deze hangt in de bron en is vrijwel onderhoudsvrij) gevoed!

Brandputten

Het aanleggen van brandputten mogen wij inmiddels één van onze specialiteiten noemen. Reeds vele particulieren, bedrijven, instellingen en overheden hebben wij van dienst mogen zijn bij het realiseren van een geschikte noodvoorziening.

De meest voorkomende brandputten hebben capaciteiten van 30, 60, 90 of 120 m3 water per uur.

Alle door ons aan te leggen brandputten voldoen aan de laatste wettelijke én lokale eisen van het betreffende brandweerkorps. Alle opties qua brandput zijn mogelijk; denk hierbij aan:

 • Afwerking in een betonput met optrekconstructie
 • Bovengrondse afwerking met aanrijdbeveiliging
 • Voorzien van RVS bocht met storzaansluiting NA 133
 • Indien nodig voorzien van onderwaterpomp en schakelkast
 • Jaarlijks onderhoud

Overig
Naast eerder genoemde toepassingen voeren wij boringen uit t.b.v.:

 •     Bron-, spannings-, en retourbemaling
 •     Energiewinning
 •     Peilbuizen
 •     Kathodische bescherming

Boormethodes
Al onze werkzaamheden worden uitgevoerd met volhydraulische boormachines waarmee we tot grote diepte boringen (tot wel 160 meter) kunnen uitvoeren voor uiteenlopende doeleinden. Onze installaties zijn geschikt voor de volgende boormethodes:

 •     Zuigboren tot 1000 mm.
 •     Luchtliften tot 1000 mm.
 •     Spoelboren tot 250 mm.
 •     Boren met (holle) avegaar tot 220 mm.