grondonderzoek

Verkennend bodemonderzoek

Een verkennend bodemonderzoek heeft als doel aan te tonen dat de bodem geschikt is om bijvoorbeeld huizen te bouwen. Voor het verkrijgen van een bouw of omgevingsvergunning kan de gemeente/overheid een bodemonderzoek eisen. Op het moment dat u voornemens bent grond te gaan vervoeren bent u ook verplicht deze grond te laten onderzoeken.

Wij kunnen een verkennend bodemonderzoek voor u laten uitvoeren. Die werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de NEN570 richtlijnen en wordt uitgevoerd door gecertificeerde veldwerkers. Het onderzoek bestaat uit veldwerk en laboratorium onderzoek. De uitkomsten van het verkennend bodemonderzoek wordt verwerkt in een rapportage.

U kunt bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij vragen u een situatietekening bij te voegen. Na akkoord op de offerte wordt het verkennend bodemonderzoek gemiddeld binnen 3 weken uitgevoerd. Bodemonderzoeken zijn gemiddeld 3 tot 5 jaar geldig.

Bij een funderingsadvies wordt met behulp van o.a. het sondeerrapport bepaald hoe bijvoorbeeld de nieuwe woning of bedrijfspand kan worden gefundeerd. Dit kan een fundering op palen zijn, maar ook op staal of zand.  Wij kunnen een funderingsadvies voor u verzorgen. U kunt uw offerte aanvraag mailen naar info@beemsterboerbv.com.

Grondwater is een onderdeel van de bodem en wie werkzaamheden in de grond uitvoeren komt op een bepaald moment grondwater tegen. Wij kunnen voor u een analyse verzorgen van het grondwater t.b.v. het lozen. U kunt uw offerte aanvraag mailen naar info@beemsterboerbv.com

Wij kunnen voor u bemalingsplan opstellen. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.