Waarom een sondering?

Sonderingen zorgen voor een betrouwbaar inzicht in de bodemopbouw. Bij het plannen en ontwerpen van bouwprojecten is het van cruciaal belang om de grondcondities en draagkracht van de bodem te begrijpen. Sonderen is een geotechnisch onderzoek dat wordt uitgevoerd om de samenstelling en stabiliteit van de bodem te bepalen. Wij zijn een sonderingsbedrijf met jarenlange ervaring. 

Wat is sonderen?

Sonderen is een techniek waarbij een conus, een cilindrisch instrument, in de grond wordt gedrukt om de bodemeigenschappen te meten. Deze eigenschappen omvatten de draagkracht, de bodemopbouw, de grondwaterstand en de aanwezigheid van eventuele obstakels zoals rotsen of kleilagen. De draagkracht is belangrijk op het moment dat u gaat bouwen. Aan de hand van de sondeergrafiek is het mogelijk deze draagkracht te bepalen, vervolgens bepaalt de constructeur het type fundering. 

Desgewenst kunt u door ons ook een funderingsadvies laten opstellen. 


WAT WIL U WETEN OVER SONDERINGEN?

U kunt via onze website eenvoudig een offerte aanvragen. Na akkoord op de offerte plannen wij de
sonderingen voor u in. Na het uitvoeren van de sonderingen worden de metingen bij ons op kantoor verwerkt tot een rapportage.
Deze ontvangt u snel via de mail (binnen enkele werkdagen) na het uitvoeren van de sonderingen.
Wij richten ons primair op het veldwerk en hebben geen dure adviestak. Wij zijn in staat een scherp tarief aan te bieden!
Vraag meteen vrijblijvend een offerte aan via onze website.

Ons bedrijf beschikt over veel ervaring op het gebied van sonderingen voor fundatieonderzoek. De door ons uit te voeren sonderingen worden verricht conform de NEN-ISO-22746-1 middels onze sondeertruck. Onze truck heeft een rupsonderstel, zodat wij op ook op een lastiger begaanbaarterrein het werk kunnen uitvoeren.

Voor het sonderen op moeilijk bereikbare plaatsen zoals achtertuinen of inpandig in woningen
kunnen wij een speciale demontabele sondeerunit inzetten. We kunnen ook gebruik maken van een
midi- of minirupsvoertuig. Klik hier voor de maten van onze sondeertruck, midi en minirups.

Onze sonderingen worden standaard ingemeten middels DGPS. Met behulp van de elektrische conus
kunnen we onder andere de volgende gegevens meten:

  • Plaatselijke wrijving
  • Conusweerstand
  • Wrijvingsgetal
  • Hellingshoek
  • Waterspanning

 

Wij kunnen het uitvoeren van een sondering combineren met het maken van een funderingsadvies. 

Tijdens het uitvoeren van de sondering kunnen wij direct een handboring en/of peilbuis plaatsen t.b.v. het funderingsadvies. Door deze werkzaamheden te combineren zijn wij in staat een zeer aantrekkelijk tarief aan te bieden.